zaterdag 10 oktober 2015

Deze kaart uit het Oeral-gebied is 120 miljoen jaar oud

In 1999 vonden Russische wetenschappers een vreemd stuk gesteente, dat gegraveerd was met lijnen en symbolen. Na onderzoek werd de conclusie getrokken, dat deze een kaart vormen van het Oeral-gebied in Rusland, zoals het eruit zag circa 3000 geleden.



Maar toen kwam de schok.

Nader onderzoek wees uit dat de kaart ongeveer 120 miljoen jaar oud is. Dat is nogal een prestatie, gezien het feit dat er toen nog geen mensen waren en onze voorouders op dat moment slechts muisachtige zoogdieren waren. Wetenschappers aan de Bashkir State University hebben uiteindelijk geconcludeerd, dat de kaart moet zijn getekend door een geavanceerde beschaving, anders dan de mens, die op dat moment op aarde leefden.


De kaart is een vrij geavanceerde weergave van technische hoogstandjes, zoals water kanalen en dammen. Daarnaast bevat de kaart bevatte veel inscripties in een nog niet ontcijferde taal. De kaart heeft de naam "Kaart van de Schepper" gekregen, vanwege het gebrek aan consensus over de herkomst van de kaart en of het al dan afkomstig is van een verloren gegaan mensachtig ras.


[Bibliotecapleyades]

Populaire artikelen